cd  ΑΝΑΙΡΕΣΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΑΝΑΙΡΕΣΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Ηearth with light

Α Ν Α Ι Ρ Ε Σ Ι Σ Τ Η Σ Α Σ Τ Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ

Α Π Ο Δ Ε Ι Κ Τ Ι Κ Α

1o

Βλέπουμε το παρελθόν του σύμπαντος και δεν είναι παρά το φώς των κάθε αστεριών πριν εκατομμύρια έτη φωτός . Οι σχηματισμοί των αστεριών ονοματοδοτήθηκαν , νοηματοδοτήθηκαν και συμβολοποιήθηκαν από τους ανθρώπους. Αυτοί , οι σχηματισμοί που βλέπουμε , είναι πριν από πολλά εκατομμύρια έτη φωτός λόγω το ότι για να έρθει το φώς από εκεί και να διανύσει τόση απόσταση περάσαν εκατομμύρια έτη . Δεν ανταποκρίνεται στην τωρινή πραγματικότητα . Μπορεί να έχουν σβήσει αστέρια ή για κάποιο απροσδιόριστο γεγονός να αποκλίνουν οι τροχιές λόγω αστρικών φαινομένων ( π.χ συγκρούσεων, καταστροφής αστρών-super nova ή οτιδήποτε άλλο ).

Ειδικότερα αυτού του θέματος θα αναφερθούμε περιληπτικώς στο θέμα του ωροσκόπου . Σύμφωνα με την ώρα γεννήσεως , στην συνηθισμένη ώρα Γκρίνγουϊτς Αγγλίας , για παράδειγμα , η ευθεία της ανατολής του ηλίου και σε ευθεία ο αστερισμός που προκύπτει μας δίνει τον ωροσκόπο . Όμως αυτός ο αστερισμός πραγματικά δεν υπάρχει παρά μόνο το απεικόνισμα φώτων ενός ασυσχέτιστων αστερίων τα οποία είναι χρονικώς διαφορετικής απόστασης , λόγω της ταχύτητας του φωτός . Δηλαδή ο επερχόμενος αστερισμός είναι ένα ασυνάρτητο φωτοειδή μοντέλο το οποίο στην πραγματικότητα δεν είναι εκεί τη ώρα εκείνη . Ως άστρα εκείνη την ώρα είναι αλλού αλλά μόνο τα φωτόνια που έρχονται διανύοντας απόσταση σε εκατομμύρια έτη φωτός βρίσκονται εκεί . Αντίστοιχα όλο το ηλεκτρομαγνητικό πάζλ της χάρτας του σύμπαντος δεν είναι σε ισχύ σωστό ή στις αντίστοιχες ζωδιακές ακολουθίες διότι είναι το παρελθόν του σύμπαντος ( όλα ανάγονται στο παρελθόν ) και υπάρχουν διαφορετικότητες σε απόσταση και σε λαμπρότητα αστεριών .

2ο > i) Οι σχηματισμοί π.χ ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου ή της Μικρής , του Πήγασου κτλπ δεν είναι παρά ονομασίες που έδωσαν οι αρχαίοι ( αρχαιοσυμβολισμός ) σε επικείμενα κοντινά αστέρια που σχημάτιζαν κάτι και ενέδωσαν στα ζωώδια διάφορα χαρακτηριστικά . Πρίν και μετά εκατομμύρια έτη οι σχηματισμοί δεν ήταν ούτε θα είναι οι ίδιοι . Δεν υπάρχει αστρική συμμετρία , τα αστέρια αποκλίνουν , σε οπτική του βάθους , τώρα σχηματίζουν κατσαρόλα ή τηγανάκι ή είναι σαν τοξότης αλλά πρίν ή μετά εκατομμύρια έτη υπήρχε ή θα υπάρχει διαφορετικότητα σχηματισμών λόγω διαφοράς στην απόσταση του κάθε αστεριού κάθε σχηματισμού . Παραδείγματος χάρη το 7ο αστέρι της Μεγάλης Άρκτου μπορεί να βρίσκεται π.χ 32 εκατομμύρια έτη φωτός και το 5ο αστέρι 75 εκατομμύρια έτη φωτός και να συγκλίνουν ή να αποκλίνουν οι τροχιές τους

ii) Στην οπτική των σχηματισμών παίζει ρόλο και σε ποιο τεταρτημόριο του κύκλου του γαλαξία είναι το αστρικό μας ηλιακό σύστημα έναντι των άλλων όπως και με τι ταχύτητα κινείται μέσα στον γαλαξία το ηλιακό μας σύστημα . Από άλλο σημείο του Γαλαξία ένας σχηματισμός ή σύ - μπλεγμα αστερίων δεν αποτελούν οργάνωση ή δεν έχουν τον ίδιο σχηματισμό (π.χ ο αστερισμός του Υδροχόου ). Δεν αποτελούν ηλεκτρομαγνητικά ή βαρυτικά πλέγματα συγκροτημάτων , οργανωμένων αστρικών συστημάτων .

3ο > Σε οποιαδήποτε περίπτωση το κτιστό φώς ως ηλεκτρομαγνητικό κύμα ή κβάν ( σωμάτιο ) δεν επηρεάζει την πνευματική φύση και την ζωή του ανθρώπου . Οι ηλεκτρομαγνητικές σχέσεις των αστεριών μεταξύ τους είναι απροσδιόριστα μικρές , και στην περίπτωση οπτικής μας από τη γή ανοργάνωτες , για να επηρεάζουν τους χυμούς , τα υγρά του σώματος ή τις συνάψεις του εγκεφάλου ως μόνο την σωματική φύση του ανθρώπου .

4ο > Επίσης είναι ανακριβείς ακόμα πολλοί παράγοντες όχι μόνο για αυτόν που παρατηρεί το σύμπαν αλλά και για την σύγχρονη επιστήμη . ‘Οπως π.χ το ότι ορισμένα αστέρια είναι μέλη , λόγω λαμπρότητας , ενός σχηματισμού ή συμπλέγματος αστεριών όπως φαίνονται από την γή .. ‘Ένα λαμπρό μέλος μπορεί να είναι πολύ πιο μακριά από τα άλλα αστέρια αλλά να φαίνεται το ίδιο λόγω λαμπρότητας. Αντίστοιχα μπορεί να αποτελεί δίδυμο άστρο ενός ηλιακού συμπλέγματος ή κοντινών του σμήνος αστεριών . Το ηλεκτρομαγνητικό και βαρυτικό κοντινό του πλέγμα σε αυτήν την περίπτωση είναι απροσδιόριστο και ανάρμοστο με αυτό που φαίνεται στη γή .

Τέτοια παραδείγματα είναι πολλά και είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για μελέτη ή σωστή χαρτογράφηση του σύμπαντος .

Αυτοί είναι και οι λόγοι που δεν έγινε και δεν θα γίνει επιστήμη η Αστρολογία και δεν είναι αποδεκτή από τους Αστρονόμους .

...

Σταύρος Καρυοφύλλης

Θεσσαλονίκη,θεολόγος

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2014 20:47
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB