cd  ΣΙΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΣΙΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Λένε πως αν πάρεις στα χέρια σου ένα μεγάλο κοχύλι και το βάλεις στ' αυτί σου τότε μπορείς να ακούσεις τον ήχο των κυμάτων της θάλασσας καθώς σπάνε και ξεχύνονται στην άκρη της αμμουδιάς. Πολύ περίεργο αλήθεια!

altΔεν ξέρω αν είναι έτσι, όμως με έβαλε σε σκέψη, ότι για να έχεις κάποια πιθανότητα ν' ακούσεις τα κύματα, πρέπει να βάλεις το κοχύλι στ' αυτί σου και ταυτόχρονα να κάνεις απόλυτη σιωπή.

Το ίδιο πρέπει να κάνεις, αν θέλεις ν' ακούσεις τις νότες του βιολιού να σε μεταφέρουν στον μαγευτικό χώρο της αρμονίας.

Σιώπα κι άκουσε, για να μπορέσεις ν' ανοίξεις τις πόρτες της αίσθησης. Η σιωπή μπορεί να σε οδηγήσει σε ήχους, που θα ήθελες να ακούς πάντα.

Ερχεται στο μυαλό μου αυτό που κάνουν οι ερευνητές , όταν θέλουν να ανακαλύψουν, πώς ζουν και πώς συμπεριφέρονται κάποια είδη άγριων ζώων. Σιωπούν, ακούν και παρατηρούν, προσέχοντας να μην επέμβουν στο παραμικρό και χαλάσει η φυσικότητα των στιγμών.

Σιώπα κι άκουσε για να μάθεις τους θησαυρούς της γνώσης. Στα σίγουρα, η σιωπή είναι μυστικό κλειδί , που μαζί με την προσοχή , ανοίγουν κρυμμένες πόρτες. Πόρτες που δεν ανοίγουν αλλιώς, ότι και να κάνεις. Ακόμα για να μπορείς να προσέξεις, να σιωπήσεις και να ακούσεις πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος και να περιμένεις, για να αντιληφθείς τον καιρό της επίσκεψης!

Τι τραγωδία για τους Εβραίους και όχι μόνο γι' αυτούς .Αφού δεν γνώρισαν τον καιρό της επισκέψεως Εκείνου που περίμεναν- του Μεσσία. Τους φαντάζομαι στη χάβρα των συναγωγών τους, να φωνάζουν, στο τείχος των δακρύων τους, να κλαίνε και να προσεύχονται. Μάταια όμως... Αυτό που έπρεπε να κάμουν, δεν το έκαμαν, κι ήταν τόσο απλό. Δεν σώπασαν, δεν άκουσαν, δεν πίστεψαν.

Κάποια μέρα στην Ιερουσαλήμ"..Ειδών την πόλιν έκλαυσεν επ' αυτήν λέγων, είθε να γνώριζες και εσύ τουλάχιστον εν τη ημέρα σου ταύτη ,τα προς ειρήνη σου αποβλέποντα. ...και δεν θέλουσιν αφήσει λίθον επί λίθον, διότι δεν εγνώρισας τον καιρό της επισκέψεώς σου" Λουκ. ιθ'41-44. Ο Χριστός,,απέδειξε με τα θαύματα και τα λόγια Του ότι ήταν πράγματι ο Υιός του Θεού, διακήρυξε την αγάπη του Θεού έμπρακτα , και όμως απίστευτο!...Τον απέρριψαν, και στη θέση του διάλεξαν τον Βαρραβά άνθρωπο ληστή και φονιά! Ο Κύριος τους είπε μια μέρα: " ..εάν δεν πιστεύσητε ότι εγώ είμαι, θέλετε αποθάνει μέσα στις αμαρτίες σας." Ιωάν. Η΄,24.

Στη γή της Παλαιστίνης, χρόνια τώρα, η μισαλλοδοξία ,ο φανατισμός, και η υπερηφάνεια έχουν κλείσει τ'άυτιά και τις καρδιές των ανθρώπων στην ειρήνη! Ο Xριστός ,ο άρχωντας της ειρήνης ,Εκείνος πού δίδαξε το ...αγαπάτε τους εχθρούς σας...δεν κατοικεί εκεί αφού τον περιφρόνησαν, τον απέριψαν και τον έδιωξαν. Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν σ'ένα πράγμα : Να μή άκούν τη φωνή Του αλλά ο καθένας τη δική του! Τί τραγικό να σκεφτεί κανείς ότι και οι δυό κόπτονται για τον Αβραάμ αλλά ο Χριστός είχε πεί τότε:<Eάν ήσασταν παιδιά του Αβραάμ δεν θα ζητούσατε να με θανατώσετε>Ιωάν.κεφ 7,εδ.39-40. Κι'αυτοί βέβαια θανατώνοντες ο ένας τον άλλο αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν ειναι παιδιά του Αβραάμ!

Ομως υπάρχει περιθώριο ελπίδας;Eυχαριστούμε τον Θεό γιατί ή φωνή του Χριστού ακούγεται ακόμα σ'όλο τον κόσμο ,μέσω του Ευαγγελίου,ψάχνοντας εκείνους που έχουν αυτιά ,για να ακούσουν τα λόγια Του. Ολους αυτούς που ταπεινά θ'άθελαν να επιλέξουν το "Σιώπα, και θέλω σε διδάξει σοφίαν" Ιώβ λγ΄, 33.

Φιλ.Σωτηρόπουλος

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 15:33
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB