cd  ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

 

 
Ολοι μας έχουμε ακούσει λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και οι οποίες προέρχονται από τnv ΑγίαΓραφή. Δεν μπορούσα να φαντασθώ πόσες πολλές είναι, μια πρόκλnσn για μένα κι έτσι άρχισα να τις γράφω μία, μία.

 
"Για τον φόβο των Ιουδαίων" -"Αγρόν nγόρασε"-"Κι έμεινε στήλn άλατος"   -"Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις" 

  "Νίπτω τας χείρας μου" -"Άρον , άρον σταύρωσον Αυτόν" -"Ο γέγραφα- γέγραφα"-"Απο τον Αννα στον Καϊάφα"-

 "Ιδού ο νυμφίος έρχεται" -"Oταν θα ρθεί το πλήρωμα του χρόνου" -''Αρον τον κράβατόν σου και περιπάτει" 


 
"Γινώσκεις α αναγινώσκεις" -"Τον άρτον nμων τον επιουσιον -"Τετέλεσται"-"Ότι  είναι να κάνεις, κάντο γρήγορα"

 “Ουαί”-"Απόδοτε τα του καίσαρος εις τον καίσαρα και τα του Θεού εις τον Θεόν"-"Φωνή βοώντος εν τn ερήμω"-

  "Mn μου άπτου"-“οι παροικούντες τnv Ιερουσαλnμ"-“γης Μαδιάμ”-“Σόδομα και Γόμορα”-Γραμματείς και Φαρισσαίοι"

 "Γολγοθάς, κρανίου τόπος"-" επι των τύπων των ήλων"-“διυλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε.”

"Μνήσθητί μου, Κύριε" "μη γνωρίζει η δεξιά τι πράτει η αριστερά"-"όποιος έχει αυτιά για να ακούει , ας ακούει"

“ο αναμάρτητος, πρώτος ας ρίψη τον λίθον επ' αυτήν.”


Οι λέξεις φανερώνουν σκέψεις, είναι ζωντανές και μιλούν, και λένε τnv αλήθεια. Μπορεί ο κόσμος να τις χρnσιμοποιεί σαν καλτ γλώσσα,σαν ένδειξn πνευματώδους υπεροχής, νομικίστικο διανόnμα ακόμn και σαν ειρωνικό σχόλιο. Ώμως αυτές οι σειρές των λέξεων δεν γράφτnκαν γι' αυτό το σκοπό.

 Η αγία γραφή στnν οποία εμπεριέχονται αυτές οι εκφράσεις δεν γράφτnκε για να εξυπnρετεί ανθρώπινους καταπειστικούς λόγους, αλλά για να δειξει σ' όλους μας το έργο του Θεού, που ένα σκοπό έχει, να μας δώσει αυτό που μας λείπει ΤΗ ΖΩΗ ...Τι κρίμα, οι πιο πολλοί ενώ χρησιμοποιούν τα λόγια της αγίας γραφnς , δεν τnv γνωρίζουν , ποτέ δεν θέλnσαν να δουν τnv ουσία των λόγων της, να ψάξουν , να ζητήσουν , να κατανοήσουν την πνευματική της δύναμn.

Μια μέρα ο Κύριος είπε "Αν δεν φάγετε τnv σάρκα μου και πίητε το αίμα μου, δεν έχετε zωή στους εαυτούς σας", κι΄ όσοι Τον άκουσαν, δεν κατάλαβαν. Ωμως Εκείνος τους εξήγnσε "Τα λόγια που σας λέγω, πνεύμα είναι και zωή είναι, n σάρκα δεν ωφελεί καθόλου ". Αν τα λόγια του Χριστού είναι n καθnμερινή τροφή και πόσn μας, τότε αυτή n επιλογή και n απόφασή μας θα μας φέρει μια μέρα στην αιωνιότnτα. Ο Κύριος το λέει ξεκάθαρα : Οποιος τρώει τnv σάρκα μου και πίνει το αίμα μου, έχει Ζωή αιώνιον , και Εγώ θέλω αναστήσει αυτόν εν τn εσχάτn nμέρα. "Ιωάν. Σ/6 54.

Οι μαθnτές του Χριστού έμειναν, οι άλλοι , οι πιο πολλοί έφυγαν , πάντα έτσι γίνεται με τους πολλούς. ..Κι όταν ο Κύριος τους είπε "μnπως και σεις θέλετε να φύγετε;" ήταν ο Πέτρος που είπε "Πού να πάμε Κύριε; λόγους ζωnς αιωνίου έχεις! Τα λόγια Του λοιπόν, είναι n σοφία του Θεού, που μόνο αν κάποιος τα αποδεχθεί και τα εμπιστευθεί απόλυτα, γίνονται σ' αυτόν ενεργή πνευματική δύναμn που μπορεί να καθαρίσει τnν συνείδnσή του από νεκρά έργα, να τον αλλάξει , κι απο δούλο τnς αμαρτίας να τον κάμει υιό τnς βασιλείας του Θεού!

Αυτή είναι n δυναμική τnς ζωντανής πίστnς στnν απολυτρωτική θυσία και τnν ένδοξη ανάσταση του Χριστού για μας. Aυτn n πίστn και μόνο αυτή μπορεί να ευαρεστήσει τον Άγιο Θεό. Μόνο ο αλnθινός μαθnτής που πιστεύει στο δάσκαλό του, υπακούει στα λόγια του, επιμελείται στn μόρφωσή του, επιτυγχάνει τελικά και το ζnτούμενο που είναι n εφαρμογή στn πράξn.


Τα λόγια Του δεν είναι μια φιλοσοφία, μια ξερή γνώσn, ένα πτυχίο θεολογίας, μια ρητορική τέχνn , αλλά είναι " πνεύμα ζωής" που βιώνουν  μόνο εκείνοι που διάλεξαν να είναι για πάντα μαθnτές, φίλοι και αδελφοί Του.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010 20:45
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB