cd  ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

 

alt

ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; 

 

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ,
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ,
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Η ΣΤΗ ΤΗΝΟ !

        Στο περιστατικό της συνάντησης της Σαμαρείτιδας με τον Χριστό, η γυναίκα λέγει ότι Οι πατέρες ημών εις τούτο το όρος προσεκύνησαν, και σεις λέγετε ότι εν τοις Ιεροσολύμοις είναι ο τόπος όπου πρέπει να προσκυνώμεν.

 Λέγει προς αυτήν ο Ιησούς· Γύναι, πίστευσόν μοι ότι έρχεται ώρα, ότε ούτε εις το όρος τούτο ούτε εις τα Ιεροσόλυμα θέλετε προσκυνήσει τον Πατέρα.

 Ο Χριστός είπε ακριβώς πού δεν θα προσκυνούμε τον πατέρα Θεό -ούτε στα Ιεροσόλυμα-ούτε στη Σαμάρεια, στο φρέαρ του Ιακώβ. Τώρα εσείς τι νομίζετε; ισχύει μήπως το Βατικανό, ο ναός του Αγ. Πέτρου η αγ. Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη ή στο Φανάρι ,ή στη Πάτμο ή  στη Σουμελά ; Το ίδιο δεν κάνουν  και οι Εβραίοι στο γκρεμισμένο τείχο του ναού του Σολομώντα ,στην Ιερουσαλήμ αλλά και οι μουσουλμάνοι δεν πάνε στη Μέκκα ή στη Μεδίνα για να προσκυνήσουν;

 Ξεκάθαρα λοιπόν δεν υπάρχει συγκεκριμένος τόπος όπου πρέπει να προσκυνήσεις τον Θεό και αυτό το είπε ο Κύριος για να μη αυταπατόμαστε από όλους αυτούς που ιδρύουν “άγιες” έδρες,”άγια και όσια” τοπωνύμια ή προσκυνήματα ταμάτων και ότι άλλο μπορεί και έχει εφευρεθεί.

Ο Θεός δεν τιμάται , ούτε κατοικεί σε χειροποίητους ναούς, πολυτελείς και επιβλητικούς,ούτε ακόμα σε χαμηλοτάβανα εκκλησάκια,ούτε σε σκοτεινά ασκητικά σπήλαια,ούτε στις κορυφές των βουνών και σε απομονωμένα μοναστήρια,αλλά κατοικεί μετά του ταπεινού το πνεύμα και του συντετριμμένου την καρδιά

Ούτω λέγει Κύριος· Ο ουρανός είναι θρόνος μου και η γη υποπόδιον των ποδών μου· ποίος είναι ο οίκος, τον οποίον ηθέλετε οικοδομήσει δι' εμέ; και ποίος είναι ο τόπος της αναπαύσεώς μου;Διότι η χειρ μου έκαμε πάντα ταύτα και έγειναν πάντα ταύτα, λέγει Κύριος· εις τίνα λοιπόν θέλω επιβλέψει; εις τον πτωχόν και συντετριμμένον το πνεύμα και τρέμοντα τον λόγον μου.” Ησαίας 66,1-2

 "Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι.”

Αυτό που είπε ο Κύριος ήταν μιά βόμβα μεγατόνων για όλα τα θρησκευτικά κατεστημένα και της τότε εποχής αλλά και τώρα . Σκεφθείτε τι είπε... ούτε εις τα Ιεροσόλυμα θέλετε προσκυνήσει τον Πατέρα.,ούτε στο  ναό του Σολομώντα!

Αυτό που βλέπουμε πλήθη να συρρέουν να προσκυνήσουν σε διάφορες τοποθεσίες τις οποίες έχουν συστήσει αυτόκλητα και αυτόβουλα οι "κοσμοσωτήριες θρησκείες" αντιβαίνει σ' αυτό που θέλει ο Θεός .Διερωτώμαι αν οι άνθρωποι δεν είχαν στην διάθεσή τους ούτε ναούς και μοναστήρια,ούτε εικόνες, ούτε αγάλματα,ούτε ειδικές ιερατικές ενδυμασίες και μεγαλόσχημα αξιώματα, ούτε διατεταγμένες εορτές και νηστείες θα έμενε κάτι που θα τούς χαρακτήριζε ως αληθινούς προσκυνητές του Θεού; Θα λέγονταν καν χριστιανοί; H απάντηση θα ήταν ότι τότε μόνο θα φαινόντουσαν εκείνοι που λατρεύουν πραγματικά τον Θεό εν πνεύματι και αλήθεια!

                                                                                 Φιλ.Σωτηρόπουλος

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Ιούλιος 2014 11:58
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB