Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
              ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
       Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
       ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
     ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017        


Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29  30  31 

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΨΥΧΗ ΖΩΣΑ ΧΩΡΙΣ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 21 Φεβρουάριος 2015 21:53

 Ο Λόγος του Θεού προβλέπει την ύπαρξη μόνο 2 ειδών σωμάτων : 1.Το ψυχικό- σαρκικό- χοικό και 2. Το πνευματικό-επουράνιο.
  Αυτά τα δύο μόνο σώματα αναφέρει ο Λόγος του Θεού δια την υπόσταση του ανθρώπου.
Ψυχή χωρίς σώμα-ασώματη δεν μπορεί να υπάρξει.
Μεσαία κατάσταση δεν υπάρχει. Συνεπώς δεν υπάρχει ζωή χωρίς ένα σώμα.Όπως δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς σώμα χωμάτινο έτσι και δεν μπορεί να υπάρξει επουράνιος άνθρωπος χωρίς επουράνιο σώμα.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2015 20:18
Περισσότερα...
 
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ:Η ΕΘΕΛΟΘΡΗΣΚΗ ΔΙΑΦΥΓΗ ΕΚ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ...
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2015 20:28

Είναι καλό να παίρνουμε τη Λογική απόσταση απο την εθελοθρησκεία των ανθρώπων για να μπορούμε να έχουμε θέση και άποψη ορθή και ωφέλιμη δηλαδή να εννοούμε τη Αλήθεια !

Προσωπικά δεν συμετέχω στην εμποροπανήγυρη των θρησκευτικών αθανατοποημέ- νων ψυχών που αφού είναι αθάνατες δεν χρειάζονται να εορτάζουν και να ονομάζουν την Ανάσταση! Ανάσταση νεκρών λέγει το Ευαγγέλιο και όχι ανάσταση σωμάτων...άλλο σώμα πεθαίνει και άλλο σώμα θα αναστηθεί που σημαίνει δεν ανίσταται το ψυχικό σώμα που πεθαίνει, διαλύεται,αναλύεται , αλλά άλλο νέο σώμα-καμία σχέση με το χωμάτινο- το επουράνιο δίδεται απο τον Θεό στην ανάσταση των νεκρών. Περισσότερα επ'αυτού στο άρθρο Μαρανάθα -Ψυχή ζώσα χωρία σώμα δεν υπάρχει"

Ο Χριστός πέθανε,έγινε νεκρός και δεν αναστήθηκε μόνος Του αλλά ο Θεός Του και πατέρας Του, Τον ανέστησε απο τους νεκρούς! Ο Χριστός δεν ζούσε όταν πέθανε...όπως τολμούν να λένε όσοι αθεόφοβα κάνουν προσθαφειρέσεις σχετικά με την φύση Του.Ο Χριστός ήταν όπως άνθρωπος όπως λέγει ξεκάθαρα η Αγία Γραφή σαν και μας παρεκτόε βέβαι αμαρτίας.Έγινε ο Μοναδικός Άγιος Άνθρωπος επι της γης για να πεθάνει υπέρ των αμαρτωλών ανθρώπων! 

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2015 19:52
Περισσότερα...
 
ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 26 Μάιος 2015 21:00

Πρέπει να είσαι εν Χριστώ για να είσαι καινή,νέα κτίση,νέος άνθρωπος, καινούργιος...να μη έχεις καύχηση στον εαυτό σου και σε κάθε τι σαρκικό, παραδοσιακό, θρησκευτικό, κοινωνικό, για να έχεις έλεος και ειρήνη από τον Θεό.

Εν Χριστώ σημαίνει ,μέσα στον Χριστό,κρυμμένοι μέσα στον Χριστό,δεν φαίνεται τίποτα άλλο εκτός απο τον Χριστό και τον Λόγο του. Δεν προεξέχει η στολή μας,η μήτρα μας, το δόγματικό καταστατικό που αν δεν το καρφώσουμε στο σταυρό του Χριστού θα είναι το ανήλεο κατηγορητήριό μας εν εκείνη την ημέρα της έλευσής Του.

Πρέπει να διαρρήξουμε τα ιμάτια του ευσεβοφανούς ανθρωποκεντρι- σμού μας, τα πολυτελή ράκη της γύμνιας μας και να ενδυθούμε τον Χριστό,θυσιάζοντας το ρυπαρό ιμάτιο της αυτοδικαίω- σης που μας ταλανίζει. 

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 26 Μάιος 2015 22:23
Περισσότερα...
 
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
ΕΙΚΟΝΟΜΗΝΥΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
 "Γευθείτε και θα δείτε ότι είναι  καλός ο Θεός, μακάριος ο άνθρωπος ο ελπίζων επ' Aυτόν"
                                           Ψαλμός 34:8
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2015 19:53
Περισσότερα...
 
Η ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015 00:07
Λέγει ο Χριστός προς τους Φαρισαίους : Αλλ' εάν Εγώ διά Πνεύματος Θεού εκβάλλω τα δαιμόνια, άρα έφθασεν εις εσάς η βασιλεία του Θεού...και όστις είπη λόγον κατά του Υιού του ανθρώπου, θέλει συγχωρηθή εις αυτόν· όστις όμως είπη κατά του Πνεύματος του Αγίου, δεν θέλει συγχωρηθή εις αυτόν ούτε εν τούτω τω αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι”  Ματθ. 12 :28-32

Ο Κύριος ομιλεί περι ασυγχώρητης αμαρτίας προς τους Φαρισαίους που βλασφημούν το άγιο Πνεύμα του Θεού που είναι στον Κύριο εκείνη τη στιγμή που ομιλεί αλλά και σε όλη Του την ζωή(Πνεύμα Κυρίου του Θεού είναι επ' Εμέ· διότι ο Κύριος Με έχρισε διά να ευαγγελίζωμαι εις τους πτωχούς·) Στην ουσία βλασφημούν τον Θεό που μιλάει μέσω του Χριστού.Δεν εννοεί ο Κύριος κάποιο άλλο πρόσωπο εκτός απο τον Πατέρα Θεό.

Η ασυγχώρητη βλασφημία δεν είναι προς τον Χριστό αλλά προς τον Πατέρα Θεό Τον λαλούντα δια του Χριστού.Τα λόγια του Χριστού δεν ήταν δικά Του αλλά του πέμψαντός Αυτόν Θεού Πατρός. " ο λόγος, τον οποίον ακούετε, δεν είναι ιδικός Μου, αλλά του πέμψαντός με Πατρός" Ιωάν. 14:24

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015 14:44
Περισσότερα...
 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2011 00:48
  • "Επειδή εύρομεν τον άνθρωπον τούτον ότι είναι φθοροποιός και διεγείρει στάσιν μεταξύ όλων των κατά την οικουμένην Ιουδαίων, και είναι πρωτοστάτης της αιρέσεως των Ναζωραίων" 
  • " Επιθυμούμεν δε να ακούσωμεν παρά σου τι φρονείς διότι περί της αιρέσεως ταύτης είναι γνωστόν εις ημάς ότι πανταχού αντιλέγεται" 
  • "Ομολογώ δε τούτο εις σε, ότι κατά την οδόν, την οποίαν ούτοι λέγουσιν αίρεσιν, ούτω λατρεύω τον Θεόν των πατέρων μου, πιστεύων εις πάντα τα γεγραμμένα εν τω νόμω και εν τοις προφήταις" 

Παρατηρούμε οτι αίρεση αποκαλούσαν οι Ιουδαίοι την πίστη στον Ιησού Χριστό.

Επίσης παρατηρούμε ότι η αίρεση δηλαδή το να πιστεύει κάποιος στον Χριστό την εποχή εκείνη ήταν μειοψηφία και παντού αντιλέγετο , συναντούσε δε την εναντίωση των Ιουδαίων οι οποίοι είχαν ξεφύγει απο την πίστη στον Θεό και είχαν κατασκευάσει μιά πίστη γεμάτη απο ανθρώπινες παραδόσεις και τυπολατρείες.

Ο απ.Παύλος διακηρύσσει ότι αληθινά ακολουθεί την οδό αυτή που αποκαλούν οι άλλοι ως αίρεση και αποσαφηνίζει ότι η πίστη του είναι τεκμηριωμένη πάνω στα γεγραμμένα του νόμου και των προφητών!

Δηλαδή στην ουσία αιρετικός δεν είναι αυτός που είναι η μειοψηφία επειδή πιστεύει διαφορετικά απο την επικρατούσα πίστη της πλειοψηφίας.
Αιρετικός λοιπόν άνθρωπος είναι εκείνος που στοιχειοθετεί την πίστη του πάνω σε μη γεγραμμένα του λόγου του Θεού.
                                              
Φ.Σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Μάιος 2015 17:18
Περισσότερα...
 
LIFE STYLE
ΕΙΚΟΝΟΜΗΝΥΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 29 Φεβρουάριος 2008 01:36

alt

LIFE STYLE

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2015 20:18
Περισσότερα...
 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 14 Ιούλιος 2015 11:21

Οι ψαλτωδοί στην Παλαιά Διαθήκη ήσαν Ιερείς και ήσαν αρμόδιοι για την πνευματική λατρεία και την δοξολογία, ευχαριστία.
Είναι ανάγκη να υπογραμμίσουμε με εμφαντικό τρόπο ότι οι ψαλτωδοί ήταν ιερείς του Θεού,ειδικοί, επαίοντες εις την μουσική,λειτουργοί του Υψίστου,πιστοί απόλυτα εις την ενδεδειγμένη λατρεία προς τον Θεό. Η λατρεία ήταν ταυτισμένη με την ακριβή τήρηση των εντελλομένων διατάξεων που είχαν δοθεί απο Θεού εις τον Μωυσή και ακολούθως εις τον Ααρών.

Αυτό ισχύει διαχρονικά διότι το έργο του Θεού συνεχίζεται ,οπότε σήμερα οι ιερείς του Υψίστου,εν προκειμένω οι ψαλτωδοί είναι οι πνευματικοί βιογράφοι...

Ο πνευματικός βιογράφος μοιάζει με τον μουσικό ερμηνευτή που έχει χρέος να αποδώσει πιστά το έργο του Θεού για να το ακούσουν όλοι με ευφροσύνη και αγαλίαση. Λυτρώνεται ο μουσικός εκτελεστής όταν απορροφείται η υποκειμενικότητά του απο την πνευματική ιδιοφυία του αγαπημένου του Συνθέτη Δημιουργού! 

Η αναπαράσταση και η αντήχηση του πρωτοτύπου έργου ταυτιζονται όλες σε μία ...στην αφαίρεση της υποκειμενικότητας του εκτελεστή - ερμηνευτή! Τότε η ερμηνεία ταυτίζεται με την ποίηση,όταν το δώσιμο ταυτίζεται με το ληφθέν! Αυτή είναι η πνευματική εντιμότητα του ψαλτωδού,η ιερουργία του, όταν η θυσία της προσφερομένης αίνεσης είναι πλήρης,τέλεια πνευματική έμπνευση του Παντοδυνάμου και όχι δικής του επινοήσεως. 

Τέλειος μουσικός λατρευτικός λόγος προς τον Θεό είναι μόνο ο δικός Του λόγος γι αυτό και ισχύει " τα Σα εκ των Σων προσφέρουμε "
Ιερέας δοξολογών τον Θεό και όχι την θρησκεία του είναι ο ελέω Θεώ οριζόμενος δηλαδή ο εν Αληθεία ανιστάμενος και όχι ελέω θρησκείας αυτοανακηρυσ- σόμενος εν μη αληθεία ανθιστάμενος!

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2015 19:57
Περισσότερα...
 
ΞΕΝΟΣ ΗΜΟΥΝ ...ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 03 Ιούλιος 2014 00:36
alt
Λαμπεντούζα ...κανένας δεν θα γνώριζε αυτό τον πέτρινο ύφαλο,καταμεσής στη θάλασσα...αν δεν ήταν ο τόπος μαρτυρίου κάποιων ανθρώπων... Περισσότεροι απο 270 οι νεκροί στα νερά εκεί έξω απο τη Λαμπεντούζα...Οι μαρτυρίες που έδιναν τα συνεργεία διάσωσης από το ναυάγιο ήταν σοκαριστικές: «Ξετυλίξαμε ένα τείχος σορών» στο πλοίο, ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας , εξηγώντας πως οι σοροί..."ήταν κολλημένες η μία πάνω στην άλλη,...ήταν απερίγραπτο το θέαμα των ενωμένων σωμάτων,ήταν αγκαλιασμένοι.."

Απόβλητοι οι άμοιροι ξένοι απο την εαυτουλίστικη  κοινωνία των ημετέρων οικείων... Εννοείται ότι για τους ιδικούς μας ενδιαφερόμαστε, δηλαδή για την προέκταση του κυρίαρχου εαυτούλη, ότι αυτός προστάζει, την πάρταόλα του, κατά την προσφιλή ιδιοτέλειά του. Ιδιοτέλεια , τι να είναι άραγε ,μήπως είναι νησί σαν τη Λαμπεντούζα και δεν την ξέραμε μέχρι τώρα...ακούγεται πάντως εύηχη και καμπανιζέ...
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Μάιος 2015 17:15
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 11 από 36
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB