Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
      ΙΟΥΝΙΟΣ 2018        

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
         2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29  30   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ !
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 15:59
 

Χρειάζεται να πούμε μερικά πράγματα για την ονομασία "Χριστιανός", ποιοί ήταν αυτοί που πρωτοονομάσθηκαν έτσι ...και ποιοί σήμερα δικαιούνται να φέρουν αυτό το όνομα και ποιοί όχι.

Η ονομασία Χριστιανός αφορούσε μόνο τους μαθητές του Χριστού και αυτό έγινε για πρώτη φορά στην Αντόχεια. Το διαβάζουμε στις πράξεις των Αποστόλων κεφ 11,εδ.26 που λέγει το εξής: "και πρώτον εν Αντιοχεία ωνομάσθησαν οι μαθηταί Χριστιανοί"

Στην Αντιόχεια τότε δεν υπήρχε ούτε τριαδικός θεός ούτε καμία τριαδοθεία στην πίστη των μαθητών...
Ονομάσθηκαν Χριστιανοί οι μαθητές του Χριστού , οι οποίοι βεβαίως δεν πίστευαν σε ανύπαρκτες έννοιες που ήλθαν μετά την κοίμηση των Αποστόλων... όταν οι λύκοι οι βαρείς ήλθαν και αλλοίωσαν την πίστη την αγία την άπαξ παραδοθείσα στους αγίους δηλ.στους μαθητές- Αποστόλους του Χριστού.

Μόνο υπακούοντες ως πιστοί μαθητές-πιστοί υπηρέτες-πιστοί διάκονοι Αληθείας λαμβάνουμε την τιμή να ονομαζόμαστε και μεις Χριστιανοί...και φέροντες άξια το όνομα του Χριστού ,ως εκτελεστές του λόγου Του εισερχόμεθα στην Εκκλησία του Χριστού και εμείς οι μεταγενέστεροι!

Συνεπώς για τους Χριστιανούς ο Θεός είναι ο Θεός και Πατήρ του Ιησού Χριστού ,ο οποίος βεβαίως δεν είναι τριαδικός αλλά ο Μοναδικός Θεός,ο Υψιστος !

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 09:53
 
Η ΚΟΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΙΘΙΑΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 16:06
Εξ ορισμού η κοινή γνώμη είναι η δόξα των ανθρώπων!Ποτέ η διδαχή του Χριστού δεν αποτέλεσε κοινής αποδοχής γνώμη του κόσμου .
Διότι απλά η κοινή γνώμη είναι αυτή που αρέσει στους πολλούς και αυτή που δοξάζει το ανθρώπινο θρησκευτικό επιχειρείν. Ο Κύριος το είπε ξεκάθαρα...ότι ο κόσμος αγαπάει το ιδικόν του,το εκ του κόσμου δηλ.,όσα λέγουν οι εκπρόσωποί του ,όσα λένε οι σοφοί του κόσμου τούτου.

Συνεπώς η επικρατούσα άποψη,η κοινή γνώμη του κόσμου και δη η θρησκευτική δεν είναι εκ Θεού,αλλά είναι εκ του κόσμου! Συνεπώς δεν χρειάζεται παρά κάποιος να δει ποιά είναι τα σημεία κατατεθέντα της κοινής θρησκευτικής γνώμης εν προκειμένω της αυτοονομαζόμενης χριστιανικής γνώμης. Τα 2 apriori μη αμφισβητούμενα στοιχεία της χριστεπώνυμης πίστης όπως αυτά ορίζονται απο τις εξουσιοδογματοφόρες επίσημες χριστεπώνυμες εκκλησίες είναι  η τριαδικότητα του Θεού και η αθανασία της ψυχής!

Ολοι συμφωνούν μετ'επιτάσσεως για την ορθότητα αυτής της κοινής θρησκευτικής γνώμης. Και όσοι δείξουν το παραμικρό στοιχείο αμφισβήτησης... αποκλείονται της κοινωνικής συνοχής και αφορίζονται ως παρείσακτοι,ή ως άσοφοι ή ακόμα και ως εχθροί του Χριστού...
 
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 22 Ιούλιος 2017 19:43
Περισσότερα...
 
Η ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:04
Και σήμερα η κοινή τριαδική θρησκευτική γνώμη-δόξα των ανθρώπων εξακολουθεί να σταυρώνει τον μονοθειστή Χριστό στο πρόσωπο των πιστών Του που λατρευουν εν πνεύματι και αληθεία τον Μοναδικό Θεό ,όπως Εκείνος λάτρευε τον Πατέρα Του και Θεό Του!

Ο Χριστός είναι ο Αρχηγός και Τελειωτής της Μονοθειστικής Αγίας Πίστης και όχι της τριαδοθειστικής απείθιας που υπηρετούν οι θρησκευτικοί βασιλείς του κόσμου!
φ.σ
 
Τι είναι η Χάρη του Θεού;
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 15:36
 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

Η ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΔΗΛ. ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΡΓΑ ΥΠΑΚΟΗΣ, ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥΣ!
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 16:18
 
ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΟΛΟΓΙΑ ΕΣΤΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΘΟΛΟΛΟΓΙΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:30

Οι θρησκευτικές παραδόσεις των ανθρώπων ορίζουν τον τρόπο λατρείας που οι άνθρωποι τελικά επιλέγουν ή σύρρονται προς τούτο απο την εκλεγμένη υπο των ιδίων θρησκευτο- ιεραρχική κηδεμονία. Οι θρησκ παραδόσεις επειδή ακριβώς είναι εξ ανθρώπων και όχι εκ Θεού περιέχουν μυστηρική ανθρωποθεολογία.

Γι αυτό στο λογικό ερώτημα της μη αντίληψης τριάδας και της αθανασίας της ψυχής οι θρησκείες οχυρώνονται στην μυστηριακή θολολογία η οποία είναι μιά κλειστή οδός προς την λογική λατρεία που ο Θεός απαιτεί απο τα έλλογα φωτεισμένα υπ Αυτού ευπειθή παιδιά Του.

Η μυστηριακή θολολογία έτσι πρέπει να αυτοσυστήνεται και όχι βέβαια θεολογία είναι θεωρία συγχίσεως δεν είναι επιστήμη βασισμένη επι αποκαλυμμένων θεμελίων εκ πνεύματος Θεού!
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 13:26
Περισσότερα...
 
ΑΝ ΕΜΕΝΕΣ Σ'ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΠΥΡΓΟ...
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 21:49

Αν έμενες σένα περιστρεφόμενο πύργο ...και γνώριζες ποιός είναι ο κατασκευαστής του ...θα ήσουν άραγε έτοιμος να απορρίψεις τον κατασκευαστή του, αν έβλεπες ότι δεν είσαι ικανός να γνωρίζεις τις απροσπέλαστες για σ'ένα ικανότητές του και τις υπερβάλουσες ποιητικές γνώσεις του!

Ασφαλώς και δεν θα απέρριπτες τον κατασκευαστή του πύργου που ζεις,ούτε θα τον αμφισβητούσες επειδή εσύ είσαι ανίκανος να γνωρίζεις κάτι που σε υπερβαίνει, αλλά απολύτως φυσικά και λογικά θα τον σεβόσουν,θα τον διαφήμιζες παντού εκτιμώντας τον απεριόριστα για όλο αυτό που έκαμε για σένα και ακόμα πιο πολύ θα τον είχες πιο πάνω απο το κεφάλι σου αν αυτός ο κατασκευαστής ήταν και ο καλύτερός σου φίλος !

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 22:47
Περισσότερα...
 
ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 15:03
 

" Επειδή, αν και υπάρχουν οι λεγόμενοι θεοί, είτε στον ουρανό είτε επάνω στη γη· (καθώς και υπάρχουν πολλοί θεοί, και πολλοί κύριοι)· 6 αλλά, σε μας [υπάρχει] ένας Θεός, ο Πατέρας, από τον οποίο [προέρχονται] τα πάντα, κι εμείς σ' αυτόν· και ένας Κύριος, ο Ιησούς Χριστός, διαμέσου τού οποίου [έγιναν] τα πάντα, κι εμείς διαμέσου αυτού. 
7 Αλλά, δεν [υπάρχει] σε όλους [αυτή] η γνώση..."·A΄Κορινθ. 8,6-7

Αυτή είναι η μονοθειστική πίστη των Χριστιανών περι της οποίας ομιλεί ο Απ.Παυλος , η οποία βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την τριαδοθεική πίστη των εθνών που σήμερα κηρύττεται παγκοσμίως ...

Για του αληθινούς Χριστιανούς τότε στην αρχαία Κόρινθο αλλά και για μας σήμερα υπάρχουν Δύο ξεχωριστά θεία Πρόσωπα τα οποία γνωρίζουμε και στα οποία πιστευουμε. 

Ενας μόνο Θεός ο Πατήρ του Ιησού Χριστού και ένας Κύριος ο Ιησούς Χριστός ο Υιός του Θεού! Τρίτο θείο πρόσωπο δεν υπάρχει για τους αληθινούς Χριστιανούς πιστούς.

φ.σ

 
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΑΣΣΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:13
Απο του πάπα ή παπά το ράσσο κρέμμονται είδωλα, αγαλματίδια,ειδώλια,εικονίδια...Αν του πάρουμε αυτά τα κρεμαστάρια τότε ο παπάς η πάπας μεταρρυθμίζεται σε αιδεσιμώτατο...Τότε συμβαίνει άλλαξε ο παπάς και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!
Αλλάζει ρούχα ο πάπας,όχι τη γνώμη του ή τη δόξα του κόσμου που είναι η εθνοτριαδική του αυθεντία!

Μεταρρυθμίζεται εξωτερικά αλλά δεν μεταστρέφεται εσωτερικά δηλ. δεν μετανοεί για την αστοχία περι την πίστη την αγία του Χριστού, αλλά αρέσκεται να αυτομεταρρυθμίζεται εκσυγχρονιστικά κρατώντας πάντοτε το σκήπτρο της αμετανοησίας που είναι η κοινή εθελοθρησκευτική πίστη των ανθρώπων.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:46
 
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 21:39

Ποιό είναι το Πραγματικό Πνευματικό Σάββατο του Θεού!

Στον παλιό Ισραήλ ήταν οριζόμενο "Σάββατο Κυρίω τω Θεώ Σου"...στον νέο Ισραήλ κατά πνεύμα είναι οριζόμενο" όλες οι ημέρες Κυρίω τω Θεώ Σου"!

Στο θέμα του χρόνου όλες οι ημέρες είναι ίδιες άρα δεν υπάρχει διαφοροποίηση σήμερα του Σαββάτου ως ημέρας, ούτε Κυριακή αλλά όλες οι ημέρες είναι ίδιες και χρειάζεται όλες οι ημέρες μας να είναι του Κυρίου και όχι μία ή δύο ημέρες και οι άλλες να ανήκουν σε εμάς. 

Βέβαια αν θέλουν κάποιοι να ξεχωρίζουν τις ημέρες, για τον Θεό το κάμουν αλλά ο Θεός τώρα δεν το επιβάλλει.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:41
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 37
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB