cd  ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1  2  3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΑΛΑ ΠΑΠΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Οι λεγόμενοι Καπουτσίνοι ή ...Ελάσσονες Καπουτσίνοι πρόκειται για παλιό μοναχικό τάγμα της Καθολικής Εκκλησίας.

Οι καπουτσίνοι μοναχοί είπαν  να αποδράσουν από τα εγκόσμια...πως γίνεται όμως όλοι οι εγκόσμιοι να μιλούν για τον καπουτσίνο;
Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ένας καπουτσίνος με την υψηλή εγκοσμιότητα;... Μάλλον  πίνανε όχι κανονικό καπουτσίνο ,αλλά ελάσσονα και γι'αυτό πολύ πικρό, έτσι για παρηγοριά μετά την αυτομαστίγωση!

Ο πάπας ομως δεν τους πληροφόρησε ότι η πνευματική σκοτοδίνη δεν μπορεί να αποδράσει με καφέ και αφρόγαλο, αλλά αντιθέτως συντηρείται,επαυξάνεται και επεκτείνεται.
Τελικά μοναχικοί μπον βιβάντ-καλοζωιστές οι καπουτσίνοι ήταν οι εσπρές παπιγέ , τα παπικά παπαγαλάκια με ειδίκευση στο καθολικό all around εσ-πρέσινγκ!

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 23:55
Περισσότερα...
 
ΙΕΡΕΜΙΑΣ:ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Ματθ. 16:13-14 «...τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι ότι είμαι εγώ ο Υιός του ανθρώπου; Οι δε είπον, άλλοι μεν Ιωάννην τον Βαπτιστήν άλλοι δε Ηλίαν· και άλλοι Ιερεμίαν ή έναν των Προφητών».
Οι απόψεις των ανθρώπων για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού τόσο στην εποχή Του όσο και στην εποχή μας, παραμένουν περίπου ίδιες. Τον αποκάλεσαν προφήτη, διδάσκαλο, τον Μεσσία που έμελλε να σώσει τον λαό Ισραήλ και κάποιοι άλλοι ταύτισαν το Πρόσωπο Του με τον Ιερεμία, έναν προφήτη που έζησε 650 χρόνια πριν την γέννηση του Κυρίου. 
Το ερώτημα που γεννιέται είναι εύλογο: γιατί άραγε αυτή η ταύτιση; Ποιο ήταν το μήνυμα του προφήτη σε σχέση με τα λόγια του Ιησού Χριστού; Ποια τα χαρακτηριστικά της εποχής του Ιερεμία σε σχέση με τη δική μας εποχή;
                                         Σ.Ι.Π
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 23:01
Περισσότερα...
 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΜΙΣΘΙΑ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016 12:30
 

 
"Μπροστά σ'ένα ταπεινό,κοινό πολίτη στον οποίο παρατηρώ εντιμότητα του χαρακτήρα σε κάποιον ορισμένο βαθμό,τέτοια που δεν έχω επίγνωσή της σ' εμένα τον ίδιο,υποκλίνεται το πνεύμα μου,είτε το θέλω είτε όχι,όσο ψηλά και αν κρατώ το κεφάλι μου, για να μη παραβλέπει την ανωτερότητά μου.Γιατί συμβαίνει αυτό;To παράδειγμά του κρατά ενώπιόν μου έναν νόμο που καταρρακώνει την αλαζονεία μου,όταν τον συγκρίνω με την συμπεριφορά μου,και έτσι βλέπω να αναδεικνύεται εμπράκτως η τήρηση,άρα και ο εφικτός χαρακτήρας του.
Ο σεβασμός είναι ένας φόρος τιμής που δεν μπορούμε να τον αρνηθούμε στην αξιομισθία, είτε το θέλουμε, είτε όχι,όσο κι αν συγκρατηθούμε απο το να τον εκφράσουμε εξωτερικά, εν τούτοις όμως δεν μπορούμε να αποφύγουμε να τον αισθανθούμε εσωτερικά! " Ιμ.Κάντ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 22:45
 
ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Οι εκπτώσεις πάντα ήταν και είναι ελκυστικές και είναι πάντα οι κορυφαίες κερδοσκοπικές επινοήσεις της αγοράς ...ιδίως της θρησκευτικής αγοράς.
Όμως στην αγνότητα του νέου κόσμου που μας εισάγει η χάρη του Χριστού δεν χωρά καμία πνευματική έκπτωση αξιών. Εκ των ων ουκ άνευ     δεν πατάμε σε κανένα θρησκευτικό εγκόσμιο εκπτωτικό χωριό και απορίπτουμε εξ αρχής την ευκόλως εμπεριπλέκουσα ημάς επιθυμία- γοητεία... 

Σύνθημα ο λόγος του Θεού:Πάντα αγόραζε Αλήθεια και μη πώλει. Παιδεία, σοφία και σύνεση!
Στην ίση τιμή και μη συναλάσσεσαι σε κανένα εγκόσμιο εκπτωτικό εκκλησιοχώρι. Εκπτώσεις ή τζάμπα δεν υπάρχει στο ανεκτίμητο της αξίας της Αληθείας!
Τις εκπτώσεις και το τζάμπα θα το βρεις στα ευτελή ανάξια προιόντα της θρησκευτικής ψευδοκουλτούρας.
Η Αλήθεια είναι ο Χριστός και πρέπει να αγοράσουμε απο τον Ίδιο για να έχουμε την Αλήθεια...

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 23:12
Περισσότερα...
 
ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ!
ΧΙΟΥΜΟΡ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 
 
 Άκουσα στις ειδήσεις  για την απεργία των φορτηγών ΔΧ να μιλάνε  απο  το "σωματείο ο άγιος Χριστόφορος" έμεινα έκπληκτος όταν συνειδητοποίησα ότι  οι φορτηγατζήδες, νταλικέρηδες, βυτιοφορείς κλπ μεταφορείς   έχουν για προστάτη  τον άγιο Χριστόφορο!Και δεν είναι και οι μόνοι,είναι και σωματείο ταξιτζήδων με τέτοιο προστάτη. Έριξα μιά ματιά στο ιντερνετ για λοιπές πληροφορίες και αντιμετώπισα άλλο σοκ  όταν αντίκρυσα  την αγιογραφία/ τοιχογραφία του σε "Βυζαντινό Ναό των Αγ. Αναργύρων στο Αντρώνι Ηλείας.
"Μια από τις τοιχογραφίες της εκκλησίας είναι και ο άγιος σκύλος Αντρωνίου!!! (κυνοκέφαλος Άγιος Χριστόφορος). Αναπαριστά έναν άγιο με κεφάλι κυνηγόσκυλου της περιοχής και σώμα ανθρώπου. Δίπλα του, επίσης, υπάρχει μία άγνωστη στην ορθόδοξη και την καθολική εκκλησία αγιογραφία με το τίτλο «Κυνο-βιάρχης». Φαίνεται ότι ο ναός ήταν αρχαίο εκτροφείο σκύλων, οι οποίοι εξασφαλίζοντας τροφή στους κατοίκους, τους αγιοποίησαν.(!!!) ... ωστόσο το μνημείο έχει χαρακτηριστεί ως βυζαντινή αρχαιότητα.(!!!)
...Στους νεώτερους χρόνους, άρχισε να θεωρείται προστάτης των αυτοκινητιστών, των οδοιπόρων και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του Στρατού, ενώ είναι και ο πολιούχος της πόλης του Αγρινίου. Η μνήμη του τιμάται στις 9 Μαΐου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 25 Ιουλίου από την Καθολική" άντληση πληροφοριών απο Βικιπαιδεία
 Διάβασα επίσης στη Βικιπαιδεία : Με τον όρο θηριομορφισμός ή ζωομορφισμός, εννοείται...  η απεικόνιση θεών ως ζώων ...

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό αλλά και πολύ αναγκαίο να καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της ειδωλολατρείας που μπορεί να ζει και να βασιλεύει, χρόνια τώρα, βασισμένο σε ανθρώπινες απατηλές παραδόσεις και όχι στον άγιο Λόγο του Θεού.

 Τελικά με τέτοιο προστάτη άγιο οι φορτηγατζήδες μάλλον θα πρέπει να ήσαν ευχαριστημένοι αφού κανένας μέχρι τώρα δεν  μπορούσε να τους αγγίξει... Πάντως είναι όντως εντυπωσιακή η εμπλοκή της θρησκείας (προστατών-αγίων) στους τίτλους στα διάφορα σωματεία. Είναι ένα ερώτημα. Γιατί άραγε; ...

 Μάταιη θρησκοληψία, κωμικοτραγική,  είναι βολική και λίαν επιθυμητή γιά όλους τους εμπλεκόμενους επιτήδειους: του δούναι, αυτοί που καθοδηγούν, και  του λαβείν, αυτοί που ακολουθούν.
                                            
                   φ.σ

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 23:00
Περισσότερα...
 
ΑΜΠΑ... Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2016 00:03

Πατερούλη μου...

Σ'ευχαριστώ αμπά... μ' άνέβα- σες ψηλά, και μού 'δειξες εκεί πέρα μακριά στον ουρανό... την αιώνια γη της επαγγελίας...
Μου έδειξες ότι εκεί ανήκουμε,για κει πάμε Φιλήμωνα...δεν έχουμε εδώ πατρίδα διαμένουσα!

Αχ πατέρα, όλο... αμπά σ'έλεγα...στο τέλος όμως έμαθα κάτι πολύ καλύτερο...τότε που αυθόρμητα βγήκε απο τα χείλη μου μιά λέξη απίστευτη, που ποτέ δεν την είχα καταλάβει...
Για πρώτη μου φορά και τελευταία σου είπα αγγίζοντάς σε : Πατερούλη...
Ποτέ απο τότε δεν θέλω να το ξεχάσω αυτό το Πατερούλη... αυτό το Αββά/Αμπά...το είπα εγώ μιά φορά αλλά το άκουσα δυό φορές!

Μου τόχες πει ,μου τόχες δείξει,όταν τα βράδια,της Πέμπτης θαρώ, είχαμε συμελέτη στο σπίτι και έστρωνες μιά εφημερίδα στο τραπέζι της κουζίνας και μας μάζευες μαζί με τον αδελφό μου να διαβάσουμε,ακόμα και όταν αύριο είχαμε εξετάσεις,δεν άφησες κάτι να πέσει κάτω, ουδέν των συμφερόντων έμεινε αδιάβαστο-αδίδακτο...
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2016 00:30
Περισσότερα...
 
Ελέγχοντας αν στεκόμαστε στην πίστη που δίδαξε ο Χριστός
ΕΙΚΟΝΟΜΗΝΥΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 
   Η οποιαδήποτε θρησκευτικά/ δογματικά κατευθυνόμενη συνείδηση δεν επιτρέπει τον έλεγχο του πνεύματος του Χριστού αφού τα δύο αυτά,η δουλεία της θρησκείας των ανθρώπων και η ελευθερία του πνεύματος του Θεού εξ ορισμού είναι αντίθετα, και αντιμάχονται!  

Όμως είναι ανάγκη να έλθουμε εις εαυτόν όπως ο άσωτος και να τολμήσουμε να ελέγξουμε το αυτονόητο, που είναι αν στεκόμαστε εν τη πίστη του Χριστού ή εν τη πίστη του εαυτού μας....Έτσι μόνο θα αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας αλλά και τον διπλανό μας!

φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2016 00:18
Περισσότερα...
 
ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας, Μισέλ Ουελμπέκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή μεταξύ άλλων λέγει και τα εξής: "αυτό όμως που με εντυπωσιάζει είναι πόσο γρήγορα συγχωρείται στους Ορθόδοξους η αμαρτία της σάρκας. Ηδη και στους Καθολικούς η συγχώρεση έχει γίνει πια κάτι πολύ εύκολο, ρουτίνα."
-ερώτηση δημοσιογράφου: Ενδεχομένως πρόκειται για μια ριζικά διαφορετική αντίληψη της αμαρτίας...
"Ναι.Υπάρχουν τα προφανή αμαρτήματα και άλλα τα οποία ποικίλλουν. Μου αρέσει η καθολική λειτουργία.
Στην εκκλησία ξαναβρίσκω την αίσθηση της κοινότητας. Με συνεπαίρνει η μουσική και πιστεύω για λίγο στον Θεό. Μόλις βγω στον δρόμο χάνω τα πάντα..."

Μ' άρεσε αυτό που είπε  το πιστεύω για λίγο στο Θεό και μετά μόλις βγώ έξω χάνω τα πάντα... Δημοφιλή η εύκολη συγχώρηση Ορθοδόξων, Καθολικών και όποιων άλλων το συνηθίζουν. Είναι απλό, μιας και  προσφέρεται με ένα κεράκι, ένα φίλημα της εικόνας, του αγάλματος , μια μετάνοια τούμπα  , ένα γενναίο σταυροκόπιασμα, κάποιο δεκάλεπτο στα παγκάρι, ένα μακρόσυρτο κυριελέησον και καθάρισε, πάει περίπατο η αμαρτία. Θρησκεία εύκολη, πατέντα καλοστημένη, βολικό ταχυφαγείο που σε χορταίνει. Δεν χρειάζεται να δεις τι ανάγκη έχεις  . Δεν χρειάζεται να καταλάβεις και πολλά, ούτε να ρωτήσεις,ούτε να αναρωτηθείς ,το τρως ,το καταπίνεις σαν χαπάκι και συνεχίζεις. Όλα καλά και εύκολα, γρήγορα, απρόσκοπτα και  το κυριότερο δεν πεινάς πια, δεν χρειάζεται να ψάξεις πουθενά αλλού. Εκατομμύρια οπαδών  ορκίζονται πίστη στο όνομά των θρησκειών που τους προσφέρονται ανέξοδα, άκοπα, βολικά. Είναι οι θρησκείες των όχλων που ακμάζουν προσφέροντας προκατ στέγη, πλαστική τροφή και τζάμπα θέαμα.
Φ.Σ  
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 22:57
 
Φύλαξε την καρδιά σου!
ΕΙΚΟΝΟΜΗΝΥΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 12 Μάιος 2016 13:48


" Μετά πάσης φυλάξεως φύλαττε την καρδίαν σου· διότι εκ ταύτης προέρχονται αι εκβάσεις της ζωής."  Παρ.4,23
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 37
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB