Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1  4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31     

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΠΟΡΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011 01:46


Οπως μεταδίδεται απο τον Barnabas Fund οι Αιγύπτιοι Χριστιανοί δεν μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα καθώς οι τιμές διπλασιάζονται.

Οι διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο έχουν παραλύσει την οικονομική ζωή της χώρας και καθώς το χάος βασιλεύει και οι πόροι συρρ
ικνώνονται, οι καυγάδες γενικεύονται και οι εξαθλιωμένοι Χριστιανοί δεν μπορούν να πουλούν τα είδη τους.


Η τιμή βασικών ειδών όπως το ρύζι, οι πατάτες και οι φακές, έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις πριν δυο βδομάδες.

απο Barnabas Fund

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011 02:09
Περισσότερα...
 
ΑΙΓΥΠΤΟΣ. Barnavas Fund μεταδίδει
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011 21:27

 


Φτωχοί και ευάλωτοι Αιγύπτιοι Χριστιανοί στερούνται τρόφιμα και άλλα βασικά είδη

Καθώς η Αίγυπτος πέφτει σε όλο και βαθύτερη αναταραχή κατά την έβδομη μέρα διαδηλώσεων, οι Χριστιανοί της χώρας γίνονται θύματα του χάους καθώς τα μαγαζιά τους λεηλατούνται και αρχίζουν να εξαντλούνται τα αποθέματα.

Η πλειοψηφία των Αιγύπτιων Χριστιανών ήδη ζει κάτω από άθλιες συνθήκες και καθώς οι διαδηλώσεις παραλύουν την καθημερινή ζωή, ο αγώνας τους να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολος. Ενώ πολλά μαγαζιά δέχονται επιθέσεις και λεηλασίες, τα χριστιανικά μαγαζιά έχουν μπει ιδιαίτερα στο στόχαστρο.

Ολες οι χριστιανικές συνάξεις έχουν ματαιωθεί, και μερικοί εργάτες κοιμούνται στις εκκλησίες τους για να τις προστατέψουν. Οι πιστοί μένουν στα σπίτια τους, «προσεύχονται έντονα» και «εμπιστεύονται στον Θεό» μέσα στο χάος.

Οι Χριστιανοί της Αιγύπτου χρειάζονται την άμεση βοήθειά μας και πρέπει να προσευχόμαστε να μην πέσει η χώρα στα χέρια ενός αυστηρού Ισλαμικού καθεστώτος που θα καταπιέσει ακόμα πιο πολύ το λαό, και ιδιαίτερα τους χριστιανούς.

Το Barnabas Fund υποστηρίζει τους εκεί πιστούς με διάφορους τρόπους καθώς χρειάζονται τρόφιμα και άλλα βασικά είδη.

BARNABAS FUND

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011 21:54
 
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Από την ειδική έρευνα που πραγματοποίησε το «Ευρωβαρόμετρο» στα πλαίσια των 25 χρόνων συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες , συλλέξαμε κάποια στοιχεία που πραγματικά εντυπωσιάζουν. 

Ο βαθμός αξιοπιστίας με την οποία περιβάλλουν οι Έλληνες την Ορθόδοξη Εκκλησία φτάνει το 65% και ισοβαθμεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με άλλα λόγια, περίπου 6 από τους 10 Έλληνες εμπιστεύονται την εκκλησία τους και εκτιμούν τους ιερείς της....Με αυτήν την έρευνα γίνεται φανερή η απόσταση που χωρίζει τις παλαιότερες πομπώδεις μεγαλοστομίες για το ποσοστό -97%- των ορθόδοξων στην πατρίδα μας και την θλιβερή πραγματικότητα.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2011 13:42
Περισσότερα...
 
Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   


Φαντάσου, ότι μια Τράπεζα σε πιστώνει κάθε μέρα με 86.400 € αλλά με κάποιους όμως όρους. Το ποσό που δεν θα χρησιμοποιήσεις εκείνη την ημέρα από το ποσό που σε πίστωσε θα χάνεται, μ' άλλα λόγια δεν θα περνάει στην επόμενη μέρα. Και κάτι άλλο που πρέπει να φανταστούμε , ότι αυτή η πίστωση κάποτε απότομα θα σταματήσει.


Τι θα έκανες λοιπόν ;
Φαντάζομαι ότι θα φρόντιζες να μην χαθεί ούτε ένα σέντ.

Λοιπόν , υπάρχει αυτή η Τράπεζα και τ' όνομά της είναι Χρόνος. Κάθε πρωί μας χαρίζει 86.400 δευτερόλεπτα. Κάθε βράδυ διαγράφει από τον λογαριασμό μας όλα τα δευτερόλεπτα που δεν τα χρησιμοποιήσαμε με θετικό τρόπο. Την επόμενη μέρα μας πιστώνει πάλι με 86.400 δευτερόλεπτα ή ξαφνικά σταματάει εντελώς την πίστωση
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 00:22
Περισσότερα...
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 21:28

Στο άρθρο του καναδού φιλοσόφου Τσαρλς Τέιλορ με τίτλο "Η θρησκεία ενάντια στη βία"  που δημοσιεύτηκε  στο ιταλικό περιοδικό ''Vita e pensiero" και αναδημοσιεύθηκε απο την Ελευθεροτυπία αναδεικνύεται ο σκοτεινός ρόλος των σύγχρονων κοινωνικών επιστημών  έναντι οποιασδήποτε  πνευματικής εκζήτησης και διερεύνησης .

Είναι αξιοσημείωτο ότι καταδεικνύεται απίστευτη σκοπιμότητα ολικής αδιαφορίας, άγνοιας αλλά και πολεμικής απο πλευράς κοινωνικών επιστημών και της πλειονότητας των φιλοσόφων, ιστορικών, κοινονιολόγων, κοσμολόγων  απέναντι στις πνευματικές αξίες.

Χαρακτηρίζει τυφλή και κουφή τη στάση των κοινωνικών επιστημών οι οποίες άλλωστε γεννήθηκαν εκκοσμικευμένες(!)    απέναντι στην πνευματικότητα.
 Στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και κοινής γνώμης έχει δημιουργηθεί ένα προπέτασμα καπνού και συσκότισης απέναντι σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη πνευματική διάσταση του ανθρώπου και των κυριοτέρων ερωτημάτων της ζωής.
Υπογραμίζει ότι οι  ανθρώπινες υπάρξεις ζουν σε ένα χώρο που ορίζεται έτσι κι αλλιώς από κρίσιμα   ερωτήματα που αναζητούν εναγώνια πειστικές απαντήσεις,όπως είναι Ποιο  είναι  το νόημα της ζωής; Υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι τρόποι ζωής; Μπορώ να υπερασπιστώ  το θεμέλιο της προσωπικής μου αξιοπρέπειας,  από τον ίδιο μου τον εαυτό;;
Υποκύπτοντας στην ανικανότητα αντίληψης της πνευματικής διάστασης της ανθρώπινης ζωής   θάβουμε τους εαυτούς μας στο χώμα της απελπισίας και της άγνοιας. 

βλέπε όλο το άρθρο
http://www.enet.gr
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 02:09
 
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

 

Γνώριζε ασφαλώς ο Απ. Παύλος, συντακτικό.Γραμματική. Παράγωγα, έννοιες. 

Και όταν μετρώντας τον εαυτόν του τον βλέπει «ελάχιστο» και συγκριτικά «ελαχιστότερο», απομένει σε μας να σκύψουμε το κεφάλι μας. Να κλείσουμε το στόμα μας.

Με τα δυο μας χέρια να σκεπάσουμε τα μάτια μας. Και να γονατίσουμε. Κι' αν χρειασθεί να μιλήσουμε, ας πούμε με ειλικρίνεια:Ιλάσθητί μοι..

Σ.Ι.Π
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011 02:16
Περισσότερα...
 
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ...
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 18:19


Ο χρόνος είναι :
  • πολύ αργός για όσους περιμένουν
  • πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται
  • πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν
  • πολύ σύντομος για όσους χαίρονται
  • και αιώνιος για όσους αγαπούν
Henry Van Dyke
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 19:33
 
Η ΑΓΑΠΗ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

digs

 Θα σας διηγηθώ μια μικρή ιστορία που κάπου διάβασα. Δεν ξέρω αν είναι αληθινή. Η ιστορία μας διαδραματίστηκε στον Σηκουάνα, το μεγάλο ποτάμι που διασχίζει το Παρίσι. Πρωταγωνιστές ήταν ένας βαρκάρης και ο σκύλος του σε μιά βάρκα... ξαφνικά ο βαρκάρης άφησε τα κουπιά, άρπαξε το σκύλο του και τον πέταξε με δύναμη στο νερό. ..

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 02:24
Περισσότερα...
 
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΦΗΣ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

 


απο Newsroom ΔΟΛ

Οι περίπλοκες αυλακώσεις στα ανθρώπινα δάχτυλα είναι γνωστό ότι μας βοηθούν να συγκρατούμε αντικείμενα αυξάνοντας την τριβή. Γάλλοι ερευνητές ανακαλύπτουν τώρα ακόμα μια λειτουργία τους: Αυξάνουν την ευαισθησία της αφής και μας διευκολύνουν να αναγνωρίζουμε την υφή των επιφανειών.

Όταν τα δάχτυλα σέρνονται πάνω σε μια σχετικά ανώμαλη επιφάνεια, τα δακτυλικά αποτυπώματα μεταδίδουν δονήσεις στις απολήξεις των αισθητήριων νεύρων που βρίσκονται βαθιά μέσα στο δέρμα, αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2011 18:47
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 34 35 36 37 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 34 από 37
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB