Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
              ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
       Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
       ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
     ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017        


Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29  30  31 

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011 17:16
Περισσότερα...
 
ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΠΟΡΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011 01:46


Οπως μεταδίδεται απο τον Barnabas Fund οι Αιγύπτιοι Χριστιανοί δεν μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα καθώς οι τιμές διπλασιάζονται.

Οι διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο έχουν παραλύσει την οικονομική ζωή της χώρας και καθώς το χάος βασιλεύει και οι πόροι συρρ
ικνώνονται, οι καυγάδες γενικεύονται και οι εξαθλιωμένοι Χριστιανοί δεν μπορούν να πουλούν τα είδη τους.


Η τιμή βασικών ειδών όπως το ρύζι, οι πατάτες και οι φακές, έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις πριν δυο βδομάδες.

απο Barnabas Fund

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011 02:09
Περισσότερα...
 
ΑΙΓΥΠΤΟΣ. Barnavas Fund μεταδίδει
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011 21:27

 


Φτωχοί και ευάλωτοι Αιγύπτιοι Χριστιανοί στερούνται τρόφιμα και άλλα βασικά είδη

Καθώς η Αίγυπτος πέφτει σε όλο και βαθύτερη αναταραχή κατά την έβδομη μέρα διαδηλώσεων, οι Χριστιανοί της χώρας γίνονται θύματα του χάους καθώς τα μαγαζιά τους λεηλατούνται και αρχίζουν να εξαντλούνται τα αποθέματα.

Η πλειοψηφία των Αιγύπτιων Χριστιανών ήδη ζει κάτω από άθλιες συνθήκες και καθώς οι διαδηλώσεις παραλύουν την καθημερινή ζωή, ο αγώνας τους να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολος. Ενώ πολλά μαγαζιά δέχονται επιθέσεις και λεηλασίες, τα χριστιανικά μαγαζιά έχουν μπει ιδιαίτερα στο στόχαστρο.

Ολες οι χριστιανικές συνάξεις έχουν ματαιωθεί, και μερικοί εργάτες κοιμούνται στις εκκλησίες τους για να τις προστατέψουν. Οι πιστοί μένουν στα σπίτια τους, «προσεύχονται έντονα» και «εμπιστεύονται στον Θεό» μέσα στο χάος.

Οι Χριστιανοί της Αιγύπτου χρειάζονται την άμεση βοήθειά μας και πρέπει να προσευχόμαστε να μην πέσει η χώρα στα χέρια ενός αυστηρού Ισλαμικού καθεστώτος που θα καταπιέσει ακόμα πιο πολύ το λαό, και ιδιαίτερα τους χριστιανούς.

Το Barnabas Fund υποστηρίζει τους εκεί πιστούς με διάφορους τρόπους καθώς χρειάζονται τρόφιμα και άλλα βασικά είδη.

BARNABAS FUND

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011 21:54
 
ΚΑΤΕΒΑΡΥΝΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟΝ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 26 Φεβρουάριος 2011 18:14

Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ΄ Εθνοσυνέλευση:

«
Ἐλπίζω ὅτι ὅσοι ἐξ ὑμῶν συμμετάσχουν εἰς την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μετ’ ἐμοῦ ὅτι εἰς τάς παρούσας περιστάσεις, ὅσοι εὑρίσκονται εἰς δημόσια ὑπουργήματα δέν εἶναι δυνατὸν νά λαμβάνουν μισθούς ἀναλόγως μέ τόν βαθμόν τοῦ ὑψηλοῦ ὑπουργήματός των καί μέ τάς ἐκδουλεύσεις των, ἀλλ’ ὅτι οἱ μισθοί οὖτοι πρέπει νά ἀναλογοῦν ἀκριβῶς μέ τά χρηματικά μέσα, τά ὁποῖα ἔχει ἡ Κυβέρνησις εἰς τήν ἐξουσίαν της…

Ἐφ’ ὅσον τὰ ἰδιαίτερα εἰσοδήματά μου ἀρκοῦν διά νά ζήσω, ἀρνοῦμαι νά ἐγγίσω μέχρι καί τοῦ ὀβολοῦ τά δημόσια χρήματα, ἐνῶ εὑρισκόμεθα εἰς τό μέσον ἐρειπίων καὶ ἀνθρώπων βυθισμένων εἰς ἐσχάτην πενίαν
».

Φυσικά, δολοφονήθηκε!

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 26 Φεβρουάριος 2011 18:47
Περισσότερα...
 
Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   


Φαντάσου, ότι μια Τράπεζα σε πιστώνει κάθε μέρα με 86.400 € αλλά με κάποιους όμως όρους. Το ποσό που δεν θα χρησιμοποιήσεις εκείνη την ημέρα από το ποσό που σε πίστωσε θα χάνεται, μ' άλλα λόγια δεν θα περνάει στην επόμενη μέρα. Και κάτι άλλο που πρέπει να φανταστούμε , ότι αυτή η πίστωση κάποτε απότομα θα σταματήσει.


Τι θα έκανες λοιπόν ;
Φαντάζομαι ότι θα φρόντιζες να μην χαθεί ούτε ένα σέντ.

Λοιπόν , υπάρχει αυτή η Τράπεζα και τ' όνομά της είναι Χρόνος. Κάθε πρωί μας χαρίζει 86.400 δευτερόλεπτα. Κάθε βράδυ διαγράφει από τον λογαριασμό μας όλα τα δευτερόλεπτα που δεν τα χρησιμοποιήσαμε με θετικό τρόπο. Την επόμενη μέρα μας πιστώνει πάλι με 86.400 δευτερόλεπτα ή ξαφνικά σταματάει εντελώς την πίστωση
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 00:22
Περισσότερα...
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 21:28

Στο άρθρο του καναδού φιλοσόφου Τσαρλς Τέιλορ με τίτλο "Η θρησκεία ενάντια στη βία"  που δημοσιεύτηκε  στο ιταλικό περιοδικό ''Vita e pensiero" και αναδημοσιεύθηκε απο την Ελευθεροτυπία αναδεικνύεται ο σκοτεινός ρόλος των σύγχρονων κοινωνικών επιστημών  έναντι οποιασδήποτε  πνευματικής εκζήτησης και διερεύνησης .

Είναι αξιοσημείωτο ότι καταδεικνύεται απίστευτη σκοπιμότητα ολικής αδιαφορίας, άγνοιας αλλά και πολεμικής απο πλευράς κοινωνικών επιστημών και της πλειονότητας των φιλοσόφων, ιστορικών, κοινονιολόγων, κοσμολόγων  απέναντι στις πνευματικές αξίες.

Χαρακτηρίζει τυφλή και κουφή τη στάση των κοινωνικών επιστημών οι οποίες άλλωστε γεννήθηκαν εκκοσμικευμένες(!)    απέναντι στην πνευματικότητα.
 Στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και κοινής γνώμης έχει δημιουργηθεί ένα προπέτασμα καπνού και συσκότισης απέναντι σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη πνευματική διάσταση του ανθρώπου και των κυριοτέρων ερωτημάτων της ζωής.
Υπογραμίζει ότι οι  ανθρώπινες υπάρξεις ζουν σε ένα χώρο που ορίζεται έτσι κι αλλιώς από κρίσιμα   ερωτήματα που αναζητούν εναγώνια πειστικές απαντήσεις,όπως είναι Ποιο  είναι  το νόημα της ζωής; Υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι τρόποι ζωής; Μπορώ να υπερασπιστώ  το θεμέλιο της προσωπικής μου αξιοπρέπειας,  από τον ίδιο μου τον εαυτό;;
Υποκύπτοντας στην ανικανότητα αντίληψης της πνευματικής διάστασης της ανθρώπινης ζωής   θάβουμε τους εαυτούς μας στο χώμα της απελπισίας και της άγνοιας. 

βλέπε όλο το άρθρο
http://www.enet.gr
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 02:09
 
ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt
 

Και ο λύκος θέλει συγκατοικεί μετά του αρνίου, και λεοπάρδαλις θέλει αναπαύεσθαι μετά του εριφίου· και ο μόσχος και ο σκύμνος και τα σιτευτά ομού, και μικρόν παιδίον θέλει οδηγεί αυτά. Και η δάμαλις και η άρκτος θέλουσι συμβόσκεσθαι, τα τέκνα αυτών θέλουσιν αναπαύεσθαι ομού, και ο λέων θέλει τρώγει άχυρον καθώς ο βους. Και το θηλάζον παιδίον θέλει παίζει εις την τρύπαν της ασπίδος, και το απογεγαλακτισμένον παιδίον θέλει βάλλει την χείρα αυτού εις την φωλεάν του βασιλίσκου. 

Δεν θέλουσι κακοποιεί ουδέ φθείρει εν όλω τω αγίω μου όρει· διότι η γη θέλει είσθαι πλήρης της γνώσεως του Κυρίου, καθώς τα ύδατα σκεπάζουσι την θάλασσαν."


Ησαίας11:6-9
 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Αύγουστος 2014 01:29
Περισσότερα...
 
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ...
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 18:19


Ο χρόνος είναι :
  • πολύ αργός για όσους περιμένουν
  • πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται
  • πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν
  • πολύ σύντομος για όσους χαίρονται
  • και αιώνιος για όσους αγαπούν
Henry Van Dyke
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 19:33
 
Η ΑΓΑΠΗ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

digs

 Θα σας διηγηθώ μια μικρή ιστορία που κάπου διάβασα. Δεν ξέρω αν είναι αληθινή. Η ιστορία μας διαδραματίστηκε στον Σηκουάνα, το μεγάλο ποτάμι που διασχίζει το Παρίσι. Πρωταγωνιστές ήταν ένας βαρκάρης και ο σκύλος του σε μιά βάρκα... ξαφνικά ο βαρκάρης άφησε τα κουπιά, άρπαξε το σκύλο του και τον πέταξε με δύναμη στο νερό. ..

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 02:24
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 34 35 36 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 33 από 36
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB