Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
              ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
       Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
       ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
     ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017        


Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29  30  31 

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΔΟΓΜΑΤΑ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
brueghel-tower-of-babel

ΔΟΓΜΑΤΑ

Είμαι απλά ένας πιστός οπαδός του Χριστού και κανενός δόγματος. Είμαι ένας αμαρτωλός σωσμένος με τη χάρη του Θεού. Είμαι, απλώς ένας Χριστιανός!...

Στην εποχή μας, όταν κάποιος ερωτηθεί, η απάντηση που δίνει είναι: Είμαι «Ορθόδοξος», «Καθολικός», «Διαμαρτυρόμενος», «Ευαγγελικός», «Πεντηκοστιανός» κλπ....

Ποιό δόγμα σώζει; Κανένα! Μόνον ο Χριστός σώζει! Και σώζει μόνον εκείνους που έδωσαν την καρδιά τους σ’Αυτόν, πίστεψαν στα λόγια Του και Τον έκαναν Κύριο της ζωής τους.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Μάιος 2011 23:03
Περισσότερα...
 
ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 10 Μάιος 2011 22:52
 
Κομμένα μέλη, πόδια, χέρια, μάτια, αυτιά, σώμα τεμαχισμένο, ημιθανές, ας μη ξεχνάμε την κατάστασή μας, τι κάνουμε γι αυτό; χρειάζεται διόρθωση ;
Μήπως βασιλεύουμε, είμαστε χορτασμένοι, πλουτίσαμε χωρίς τους αδελφούς μας;

Πρέπει να μάθουμε να μη φρονούμε υπέρ ό,τι είναι γεγραμμένον, ώστε «μη επαίρησθε εις υπέρ του ενός κατά του άλλου.»

Κάποιοι ανόητοι διά τον Χριστόν, άλλοι δε φρόνιμοι εν Χριστώ, κάποιοι ασθενείς, άλλοι όμως δυνατοί, μερικοί δοξασμένοι, άλλοι δε άτιμασμένοι. Έως σήμερα και πεινάμε και διψάμε και γυμνητεύουμε και ραπιζόμαστε και περιπλανώμαστε και κοπιάζουμε, εργαζόμενοι με τα ίδία μας τα χέρια, λοιδορούμενοι ευλογούμε, διωκόμενοι υποφέρουμε, βλασφημούμενοι παρακαλούμε, ως περικαθάρματα του κόσμου γείναμε, σκύβαλο πάντων έως της σήμερον.

φ.σ

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 10 Μάιος 2011 23:14
Περισσότερα...
 
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ...ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
ΕΙΚΟΝΟΜΗΝΥΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Περισσότερα...
 
ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
 
Περαιτέρω επιδείνωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας αποτυπώνουν οι στατιστικές μετρήσεις.  Πάνω απο 80 % θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν απο το κακό στο χειρότερο.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε το μήνυμα της  αποχής στις εκλογές που έφθασε πάνω απο  60% μαζί με τα  άκυρα λευκά.Αυτό σημαίνει  ότι οι μισοί των ψηφοφόρων  τότε αρνήθηκαν να συμμετάσχουν...Συνολικά πάνω από 4 εκατ. πολίτες επέλεξαν την αποχή, την άρνηση και την ακύρωση . Λίγο να σκεφτεί κανείς θα καταλάβει ότι είναι απίστευτο    το ποσοστό αυτό της απόρριψης και της δυσπιστίας . Τώρα τι γίνεται , φαίνεται ότι το συγκλονιστικό αυτό ποσοστό δυσαρέσκειας και απόρριψης όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνει όλο και πιο πολύ και διογκώνεται.

Απογοήτευση , θλίψη και ταραχή για το κατάντημα και το διασυρμό , αίσθημα ντροπής  και φόβου για την επαπειλούμενη κατάρρευση. Αίσθηση εγκατάλειψης, αναξιοπιστία, γενική απαξίωση θεσμών και κοινωνικών δομών.

Είναι αλήθεια όμως, ότι δίνει ελπιδα  το μήνυμα της αποχής, της δυσαρέσκειας, της απογοήτευσής, αρκεί να το αποκωδικοποιήσουμε και να δούμε την ουσία και όχι την επιφάνεια.


Χρειάζεται να γίνουμε ειλικρινείς και να πούμε ότι δεν φταίνε οι αχρείοι πολιτικοί, δεν φταίει το σάπιο σύστημα, δεν  φταίνε οι γύρω μας και οι δίπλα μας.
Είμαστε εμείς κυρίως που φταίμε, εμείς είμαστε οι διεφθαρμένοι, οι ανήθικοι, οι πτωχευμένοι άσωτοι και φτωχοί, οι  θρησκόληπτοι υποκριτές, οι πόρνοι και μοιχοί , οι τυφλοί και οι ρυπαροί.  

Ας μη χάσουμε αυτή την ακτίνα φωτός που φώτισε λίγο το σκοτάδι μας. Είναι πολύ τολμηρό να αποδεχθείς την ήττα σου, να μάθεις απο τα λάθη σου. Δεν ανήκει στους δειλούς αυτή η λειτουργία. Είναι δυστυχώς πολλοί, αυτοί που εθελοτυφλούν και μίζερα σκύβουν ακόμα πιο πολύ,για να κρύψουν την αισχύνη της γύμνιας τους.    Είναι ανάγκη να αρνηθούμε τον βρώμικο εαυτό μας  και τα πιόνια που βάζουμε να μας  εκπροσωπούν, να πάψουμε να είμαστε δούλοι του  εαυτούλη μας.
φιλ σωτηρόπουλος
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 10 Μάρτιος 2013 00:33
Περισσότερα...
 
ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ
ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   


ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

Οι αληθινοί Χριστιανοί, τα παιδιά του Θεού, οδηγούνται από το πνεύμα του Θεού και διαπνέονται από το όραμα της Βασιλείας του Χριστού.

Αυτή η Βασιλεία δεν ανήκει στο υπάρχον σύστημα, σ' αυτόν τον κόσμο... «Η βασιλεία η εμή δεν είναι εκ του κόσμου τούτου». Ούτε ο Βασιλιάς της, ούτε και η ίδια υπηρετείται με τα μέσα με τα οποία υπηρετούνται οι κοσμικές βασιλείες,

Η Βασιλεία αυτή έχει θεία προέλευση, είναι Ουράνια
...και είναι σαφές ότι όσοι επιθυμούν να υπακούουν σ΄ Αυτόν τον Βασιλιά, τον Άρχοντα της ειρήνης (Ησαΐας 9/θ΄16), τον Χριστό, τον Υιό του μόνου ζωντανού και αληθινού Θεού, υπηρετούν αταλάντευτα την ειρήνη υπακούοντας με ελευθερία στις εντολές Του.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 07 Μάιος 2011 22:46
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 21:09

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

“το μυστήριον το οποίον ήτο αποκεκρυμένον από των αιώνων και από των γενεών , τώρα δε εφανερώθη είς τους αγίους αυτού  είς τους οποίους ηθέλησεν ο Θεός να φανερώσει τις ο πλούτος της δόξης του μυστηρίου τούτου είς τα ‘εθνη , όστις είναι ο Χριστός εις εσάς η ελπίς της δόξης.» Κολ. Α 26.

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ. 

Λέγοντας ΜΥΣΤΗΡΙΟ εννοούμε κάτι το οποίο ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να το συλλάβει ,δεν μπορεί δηλαδή να δώσει κάποια λογική εξήγηση. Το αποδέχεται μεν σαν μια υπαρκτή κατάσταση σαν μία πραγματικότητα , αλλά δεν μπορεί να προσεγγίσει σε αυτήν ούτε σωματικά, ούτε πνευματικά για να μπορέσει να δώσει μια απάντηση που να ικανοποιεί την περιέργεια ή την απορία του.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

   Υπάρχουν πάρα πολλά μυστήρια που απασχολούν την ανθρωπότητα στο πέρασμα των γενεών. Μυστήρια που έχουν σχέση με το σύμπαν, με το φυσικό μας περιβάλλον ,με την δημιουργία, αλλά και την διατήρηση της ζωής κ.λ.π
Απο Παν.Κακούρη
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 22:24
Περισσότερα...
 
I have a better solution…
IN ENGLISH
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 17 Μάιος 2011 13:26


A worried woman went to her gynecologist and said:- Doctor, I have a serious problem and desperately need your help! My baby is not even 1 year old and I'm pregnant again. I don't want kids so close together.

So the doctor said: - 'Ok and what do you want me to do?'

- 'I want you to end my pregnancy, and I'm counting on your help with this.'

The doctor thought for a little, and after some silence he said to the lady:  'I think I have a better solution for your problem. It's less dangerous for you too.'

She smiled, thinking that the doctor was going to accept her request. Then he continued:

'You see, in order for you not to have to take care 2 babies at the same time, let's kill the one in your arms. This way, you could rest some before the other one is born. If we're going to kill one of them, it doesn't matter which one it is. There would be no risk for your body if you chose the one in your arms.

The lady was horrified and said: 'No doctor! How terrible! It's a crime to kill a child!

'I agree', the doctor replied. 'But you seemed to be OK with it, so I thought maybe that was the best solution.' The doctor smiled, realizing that he had made his point. He convinced the mom that there is no difference in killing a child that's already been born and one that's still in the womb. The crime is the same!

If you agree, please SHARE. Together we can help save precious lives!

"Love says I sacrifice myself for the good of the other person. Abortion says I sacrifice the other person for the good of myself...
"Jesus sacrificed Himself for the good of sinners! That's perfect love!

unkown

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 17 Μάιος 2011 14:52
 
ΧΑΜΟΓΕΛΟ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 
Το χαμόγελο! Δεν στοιχίζει τίποτε και όμως δίνει πολλά. Κάνει πλούσιους εκείνους που το δέχονται, χωρίς να γίνονται φτωχοί εκείνοι που το δίνουν. Διαρκεί μόλις μια στιγμή, όμως η ανά­μνηση του, πολλές φορές, ζει για πάντα.
Κανέ­νας δεν είναι τόσο φτωχός ή τόσο αδύνατος ώ­στε να μη μπορεί να το δώσει, όμως τότε γίνεται πλούσιος αληθινά!

Ωστόσο δε μπορείς ούτε να το αγοράσεις, ούτε να το ζητήσεις, ούτε να το δανειστείς, ούτε να το κλέψεις.Είναι για όλους κάτι χωρίς αξία, ως τη στιγμή που θα δοθεί!

Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο πολύ κουρασμένοι, ώστε τους είναι αδύνατο να σας χαμογελάσουν.

Χαμογελάστε τους εσείς... Δεν υπάρχει άνθρωπος που να χρειάζεται τόσο πολύ ένα χαμόγελο, όσο εκείνος που δεν μπορεί πια να χαμογελάσει!...

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 08 Μάιος 2011 23:31
 
OTI EINAI NA KANETE ,KANTETO SUBITO...
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2011 02:42

Η απάτη και τα δήθεν θαύματα τροφοδοτούν χρόνια τώρα τις μεγαλόσχημες Χριστεπώνυμες παγκόσμιες θρησκείες,σαν τον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία και είναι τόσο κραυγαλέες που προκαλούν το γέλιο αλλά και την θλίψη για το κατάντημα του ανθρωπάρεσκου ψευδεπίγραφου κατασκευάσματος.
Ολοι θυμόμαστε τις κραυγές του όχλου «Santo Subito», «Αγιος Τώρα!» στην πλατεία του Αγ Πέτρου στην κηδεία του πάπα Ιωάννη Παύλου.

Απ’ ότι ξέραμε μέχρι τώρα είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στη διαδικασία της ανακήρυξης του Ιωάννη Παύλου του Β΄ σε άγιο, καθώς δηλώσεις γιατρών που είχαν εξετάσει τη μοναχή Μαρί Σιμόν Πιερ, την οποία υποστηρίζουν ότι είχε θεραπεύσει ο Πάπας με θαύμα από τη νόσο του Πάρκινσον , ανέφεραν ότι έπασχε από άλλο νόσημα....

 
Φαίνεται ότι ξεπεράστηκε το πρόβλημα και το κονκλάβιο αποφάσισε να τελεσθεί η μακαριοποίηση του πάπα, αυτή τη Κυριακή στη Ρώμη.

Όμως απ’ ότι ξέραμε ο Πάπας, έπασχε επίσης από Πάρκινσον... Δηλαδή για να καταλάβουμε , ο Πάπας είχε πάρκινσον και ενώ δεν μπορούσε να κάνει τον εαυτό του καλά ,έκανε την μοναχή καλά...Μάλλον δεν είμαστε καλά,δεν έχουμε μυαλό.
Μήπως πρέπει να δούμε την αρρώστια κατάματα, το σύστημα πάσχει... όλο το κεφάλι είναι άρρωστο και όλη η καρδιά έχει χαυνωθεί•από την άκρη του ποδιού μέχρι το κεφάλι δεν υπάρχει σ’αυτό ακεραιότητα, αλλά τραύματα και μελανίσματα και έλκη που έχουν σαπίσει ...
Τι λέτε ,μπορεί κάποιος να γίνει καλά επιμένοντας στην αφρωσύνη του;
Μωραίνει ο Κύριος..."η μωρία των αφρόνων είναι αποπλάνηση" Παροιμίες 14:8

Και κάτι ακόμα ,έχουν ένα πρόβλημα ακόμη για να γίνει η αγιοποίηση χρειάζονται και ένα δεύτερο θαύμα. Όμως απορώ για τον προβληματισμό τους, δεν είναι δα και κανένα δύσκολο πράγμα το θαύμα...Εδώ ανακηρύσσονται άγιοι, στο θαύμα θα σκαλώσουμε;

Αυτό που έχετε να κάνετε , κάντε το subito…

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2011 03:10
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 34 35 36 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 31 από 36
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB